Vakantiewoning P&I


Opdrachtgever:
Particulier
Locatie:
Pomoshtitsa, Bulgarije
Type:
Residentieel - Nieuwbouw
Fase:
On hold


De bouwheer wenst een vakantiewoning te bouwen op een hellend perceel met magnifiek uitzicht in Pomoshtitsa, Bulgarije.

Het uitgebreide programma werd in een sliert getrokken om gebruik te maken van zowel de oriëntatie als van de glooiing van het perceel. Op twee plekken 'knikt' de sliert, waardoor zwaartepunten ontstaan: het binnenkomen en de circulatie naar +1.

De knikpunten maken het gebouw bevattelijk en genereren zichtlijnen geprojecteerd op het gebouw zelf. Het leefgedeelte wordt door de inkom gescheiden van de gastenverblijven. De verdieping is geconcipieerd als een suite met terras en directe verbinding naar de tuin.

Verschillende terrassen met aparte sferen worden met elkaar verbonden via (zicht)assen. Een overdekt terras, een west georiënteerd avondterras, een lunchterras en een zonneterras waarlangs het langwerpig zwembad zich uitstrekt. De gastenverblijven houden hetzelfde niveau aan, waardoor ze uit de helling komen. De garage wordt onder deze overkraging gepositioneerd.

Er wordt gebruik gemaakt van zichtbeton met plankbekisting, hetzelfde patroon wordt herhaald met houten beplanking. Met locale natuursteen worden de tuinmuren vorm gegeven.

Ontwerp in samenwerking met:
Pieter Deslé, Thibault Florin