Studieopdracht infopunt toerisme Kortrijk


Opdrachtgever:
Designregio Kortrijk
Locatie:
Kortrijk, België
Type:
Wedstrijd
Fase:
Concept


We onderzoeken of het infopunt toerisme van de stad Kortrijk gedurende twee jaar tijdelijk ondergebracht kan worden in het infopunt Begijnhof.

Op basis van de bestaande toestand en de hoge ambities, kiezen we voor een alternatieve aanpak. We zetten het bestaande gebouwtje in als administratieve uitvalsbasis (bureaus, opslag, keuken, ...) en stellen een vrijstaande kiosk voor op het nabije Sint-Maartenskerkhofplein.

We zien het paviljoen als een laagdrempelige, doorwaadbare structuur met een sterke vitrinefunctie. Bezoekers wandelen rondom of door het paviljoen en vinden er infopanelen, teksten en een stadsplattegrond aan de buitenzijde. Een stadsplannetje of een brochure voor een wandeling of fietstocht in de streek wordt er snel mee gegrist uit een open rek en een infovideo wordt vanop een afstand opgemerkt doorheen een vitrine. Luifels bieden er bescherming tegen eventuele regen en het omliggende plein biedt alle ruimte om op een bankje te wachten of de uitgestippelde wandelroute na te kijken op een terrasje.