maf office


Locatie:
Kortrijk, België
Type:
Interieur
Fase:
Opgeleverd


Voor de inrichting van onze nieuwe werkplek zochten we naar een compacte en sobere vormgeving.

Één heldere ingreep organiseert de bestaande industriële ruimte. Een multifunctioneel meubel spant zich dwars op tussen beide raampartijen, in directe relatie met het invallende licht. Het geheel omvat vier werkposten, een opbergkast en een vergader-/pingpongtafel. In de kantlijnen ontstaat zowel een subtiele ontvangsthoek en ontspanningsplek als een functionele ruimte voor kitchenette en archief.

Maatwerk en zorgvuldige detaillering in combinatie met een no-nonsense materialenpallet was het uitgangspunt. We gingen op zoek naar eerlijke en budgetvriendelijke (bouw)materialen voor de inrichting. Bruut beton en wit gekaleide muren werden aangevuld met meubilair uit warm constructiehout en zwarte betonplex. De behandeling werd zorgvuldig uitgekozen om de duurzaamheid van het meubilair te maximaliseren en de natuurlijke look te behouden.

Dezelfde materialiteit werd doorgetrokken in drie verlichtingsarmaturen die speels maar doordacht in de ruimte zweven. Werk- en sfeerverlichting combineerden we met akoestische demping.

Foto's: Isati Creative Studio, maf architecten