Luifel en buitenshowroom


Opdrachtgever:
Autohandelaar
Locatie:
Klemskerke, België
Type:
Industrieel - Commercieel
Fase:
Uitvoering


De opdrachtgever vraagt een ontwerp voor een overdekte autostaanplaats en buitenshowroom aanpalend aan de zaak.

De contouren van het perceel zijn zeer onregelmatig met een specifieke eigendomsstructuur. We stellen voor om de wanden zorgvuldig af te werken en waar nodig te herstellen, maar er verder niet tegenaan te bouwen.

Een nieuw langwerpig volume wordt in de lengte geplaatst, los van zijn omgeving, en organiseert de vraag naar overdekte autostaanplaatsen op een rationele manier. De schuine aflijning van de luifel speelt in op de manoeuvreerbaarheid van de voertuigen en op bepaalde belangrijke zichtassen. Vooraan gaat de structuur een directe relatie aan met de bezoeker of passant, en achteraan maakt de schuinte het mogelijk om makkelijk in te draaien naar een eventuele toekomstige parking. Schuin parkeren wordt evident, wat indraaien eenvoudiger maakt, maar vooral: de voertuigen worden dynamisch gepresenteerd aan de klanten.

De poort plaatsen we 4,6 meter achteruit zodat een klein voorplein ontstaat, waarvan de luifel een zone overdekt. Dit ‘voorplein’ geeft wat ademruimte aan de drukke circulatie in en rond het bedrijf, en maakt het sober presenteren van 1 of meerdere voertuigen mogelijk. Er kan bijvoorbeeld een fotoshoot gehouden worden om een zoekertje online te plaatsen en er kan een babbel gevoerd worden met (toekomstige) klanten.