Woning S&K Wevelgem


Opdrachtgever:
Particulier
Locatie:
Wevelgem, België
Type:
Woning
Fase:
Voorontwerp


Op vraag van de opdrachtgever verbouwen we een voormalige loods en bibliotheek om tot een “loaded bunker”.

We volgen het bestaand spantengrid en maken deze structurele logica tot de drager van het ontwerp. We versterken dit grid met een nieuwe, losstaande draagstructuur die het nieuwe beschermd volume afbakent. Aan de voorzijde ontstaat een teruggetrokken 'inkomplein' met autostaanplaats, aan de achterzijde een overdekt terras.

Een functionele strook aan de straatzijde regelt de nodige privacy tussen straat en leefruimte. Drie daklichtopeningen breken de loods open en voorzien het nodige licht. Binnenin rijgen twee vides de ruimtes aan elkaar. Een dubbelhoge raam aan de tuin roept het industriële verleden op, de centrale vide organiseert de circulatie.