Woning S&J


Opdrachtgever:
Particulier
Locatie:
Beernem, België
Type:
Residentieel - Verbouwing
Fase:
Opgeleverd 2016


Door de bewoners van een vrijstaande woning werd gevraagd om de afgescheiden bureauruimte meer te betrekken op de aangrenzende leefruimte. Deze vraag werd meteen ook de aanleiding om de woning volledig op te frissen.

Eerder dan enkele openingen te voorzien, werd geopteerd om de dragende scheidingsmuur tussen beide ruimtes volledig af te breken. Door eveneens een deel van de inkom hierbij te betrekken, werd een ruimtelijk geheel bekomen waarin beide ruimtes visueel samensmelten. Een nieuw, speels raam voorziet het bureau van voldoende natuurlijk licht en geeft deze ruimte een eigen karakter.

De kastenwand, het raam, bureaumeubel en de ingewerkte inkomdeur vormen een rustig, visueel geheel in het bestaande interieur. Het materialenpalet werd in samenspraak met de opdrachtgevers onderzocht en zorgt voor een warm en elegante atmosfeer. De technieken werden eveneens aangepakt en onzichtbaar weggewerkt. De inkom verkleint in oppervlakte, maar door het aanpakken van de trapleuning vergroot ze in beleving.

Hoewel de totale ingreep eerder beperkt is qua schaal, zorgt ze toch voor een nieuwe dynamiek in de volledige woning.

1. ruimtelijk integreren van een bureau in de leefruimte
2. inrichten van de inkomhal en trap
3. opfrissen van de volledige leefruimte