Woning J&D Brugge


Opdrachtgever:
Particulier
Locatie:
Brugge, België
Type:
Verbouwing van een woning
Fase:
Voorontwerp


In Brugge blazen we een modernistische woning met erfgoedelementen nieuw leven in.

We centraliseren de ‘serving spaces’ zoals het toilet, circulatie en bergruimte in het midden van de woning en schikken de leefruimtes rond die functionele kern. Zo worden de leefruimtes opengewerkt, met elkaar verbonden en geörienteerd. In de leeshoek, zitruimte, eetplaats en keuken is er altijd wel ergens een plekje in de zon te vinden.

In plaats van het terras uit te breiden richting de tuin, duwen we het terras in de woning. Zo ontstaat een gezellige overdekte buitenruimte die zowel de keuken als de eetruimte met het terras verbindt.

Op de verdieping versterken we de reeds aanwezige functionele strook tussen de studio en slaapzone. Zonder al te grote ingrepen, wordt de hoofdbadkamer vergroot en komt er een bijkomende wascel voor de kinderen.

Binnenin wordt de traphal een ruimte die relatie en zichten stimuleert tussen de verdiepingen. Speelse elementen zoals een zitnis en activeren de hal. in de leefruimtes wordt de functionele kern door zijn donkere bekleding een eyecatcher die bovendien ook opbergruimte voorziet.